Tradhëtarët i kemi këtu, brenda në Shqipëri…!

Teksa e gjithë bota mburret me historinë e saj, ne shpesh dukemi të kompleksuar për të kujtuar e shpluhurosur gjurmët që vijnë nga shekujt.  Aq i dukshëm është ky fakt sa mjafton një udhëtim i thjeshtë në masën dërrmuese të qyteteve tona, për ta kuptuar. Në Fier, bash në pjesën …

Më shumë

Piramidat ilire në Bosnje që fshiheshin nga shërbimet jugosllave

Në Bosnje janë disa piramida, të cilat rezultojnë të jenë ndërtuar nga ilirët. Për nga mënyra sesi janë ndërtuar, ata janë tejet të sofistikuara, gjë e cila ka befasuar shumë ekspertë Sam Semir Osmanagiç, historian dhe arkeolog amerikano-boshnjak këto piramidat janë piramidat më të vjetra që janë ndërtuar ndonjëherë mbi …

Më shumë

Gjuha shqipe duhet të mbrohet me ligj

Shkruan: Begzad Baliu, profesor në Fakultetin e Edukimit, UP Gjuha shqipe është gjuhë historike, ndërsa populli shqiptar është popull historik dhe e drejta e tij për hapësirë gjeografike europiane, identitet kombëtar dhe të barabartë me vendet fqinje e me popuj të mëdhenj të Europës, i detyrohet para se gjithash gjuhës …

Më shumë

Fara e zezë, bima çudibërëse që shëron çdo sëmundje

Fara e zezë e njohur në gjuhën mjekësore si Nigella Sativa është një bimë, lëngu i së cilës ka efekte çudibërëse në shërimin e shumë sëmundjeve. Kjo bimë përmban vaj acidik të pangopur, vaj me eter, vitamina dhe një sërë substancash të tjera të domosdoshme për organizmin. Tashmë është vërtetuar …

Më shumë