“Sa Shqipëtarë janë të ndershëm, do të mbajnë të gjithë me anën kombëtare. Ata qi janë zuzarë, shpirtrobër, e bij kurvash, le të mbajnë me anët e tjera.” / Shqipëria më 1801 e më 1901. Nga Faik Konica

Ahere Shqipëria, sundimërisht, ish po thua më vete. Kara Mahmuti sipër, Ali Tepeleni poshtë, e sundojin Shqipërinë pa kërkuar urdhëra nga Stambolli. Sot kemi mi krye ca Anadollakë qi nuk kanë tjatër mendim e tjatrë punë. Ahere, emri shqipëtar ish i njohur kudo n’Evropë si i një populli me gjuhë, …

Më shumë

“Ani kush, pra, me i pri kombit: ju, do pyka, bij prej llomit – Bre coftina, kalbë mbi dhè der kur ju, t’u tallë për ne, do t’na qelbni fis e atdhè?”

Ju rrugaça e sallahanavagabonda, shakllabana,rriqna t’ndyet, mikrobe të kqijqi të mjerës ksaj Shqypnithellë hi i keni në mushknipa dhimbë gjakun tuj ia pi,por der kur, bre batakçi! Bre coftina, kalbë mbi dhèder kur ju, t’u tallë për ne,do t’na qelbni fis e atdhè? Ah! Bre ju… nuk dij shka u …

Më shumë

5 arsye të shëndetshme se pse duhet të pini më shumë çaj

Dieta ushqimore luan një rol të rëndësishëm në shëndetin e zemrës. Me shtimin e rasteve të sëmundjeve të zemrës, kjo mund të jetë koha më e mirë për të rritur ndërgjegjësimin rreth ushqimeve që ndihmojnë në luftën ndaj këtyre sëmundjeve. Një nga produktet më të preferuara dhe surprizuese me një …

Më shumë

Roli i vitaminës B12 në organizëm, ushqimet ku gjendet

Vitamina B12 luan një rol shumë kompleks në organizëm. Përveç rolit të saj për energjinë, kjo vitaminë është e dobishme për shumë prej funksioneve nervore. Në këtë artikull do të mësoni më shumë për arsyet se përse kjo vitaminë është e pazëvendësueshme për shëndetin e trurit. Roli Primar i Vitaminës …

Më shumë

‘Ju rrugaça e sallahana, vagabonda shakllabana’

Gjergj Fishta Ju rrugaca sallahanavagabonda shakllabanarricna t’ndyet, mikrobe të kqiqi të mjerës moj Shqipnikthelltë hi i keni në mushknipa dhimbë gjakun tuj ia pi,por der kur, bre batakçi!Bre coftina, kalbe mbi dhèder kur ju, tu tallë npër ne,do t’na qelbi fis e atdhè?Ah! Bre ju..nuk dij shka u kjoftë,se tash …

Më shumë

“Myslyman’ e të krishterë ……… jemi keq! Të ngrihemi që të tërë ………… djem e pleq!”- Poezia e madhe e Andon Z. Cajupit.

Shqipëtar Shqiperin’ e mori turku,……………… i vu zjarr! Shqipetar, mos rri, po duku,……………… shqipetar! Mjaft punove per te tjere,……………… o fatkeq!Kujto vendin tek ke lere……………… dhe tek heq. Te ka bere perendia……………… luftetar,si s’te lodhi roberia,……………… shqipetar! Erdhi dita te ngresh koke,……………… te kerkoshlirine, bashke me shoke……………… te leftosh! Mos beni si keni bere……………… gjer me dje,por te leftoni …

Më shumë

5 probleme shëndetësore që ju pengojnë rënien nga pesha

Njerëzit jo gjithmonë shtojnë peshë vetëm nga ngrënia e ëmbëlsirave, ushqimeve të shpejta dhe mungesa e aktivitetit fizik. Ndonjëherë këtë mund ta shkaktojë dhe ndonjë problem shëndetësor. Më poshtë keni disa prej tyre: Diabeti i tipit II mellitus Në rastin e diabetit të tipit II, ndryshe nga tipi I, pankreasi …

Më shumë