Shëndeti

5 ushqimet më të mira kundër plakjes

Të pasurit e një lëkure të bukur e të pastër fillon që me mënyrën se si ushqehemi, por këto ushqime kundra plakjes mund t’ju ndihmojnë me më shumë se aq. Kur e mbushim dietën tonë ushqimore me ushqime që kanë përbërje të lartë antioksidantësh, yndyrna të shëndetshme, ujë dhe lëndë …

Më shumë

Kaq shumë e rrezikoni vetën nese e pini të paktën një cigare

Personat të cilët janë duke e zvogëluar numrin e cigareve që i konsumojnë brenda ditës, prapëseprapë mund të jenë duke u rrezikuar nga sëmundjet vdekjeprurëse si ato të zemrës. Sipas ekspertëve, pirja e vetëm një cigareje në ditë mund të ketë efekte drastike në mirëqenien e përgjithshme. Sipas një studimi …

Më shumë

Ushqime për të ngritur sistemin imunitar të familjes suaj

Po kërkoni planet e vakteve që mund të ndihmojnë si ju ashtu edhe familja juaj të qëndroni të shëndetshëm?  Ka shumë produkte ushqimore që kanë ndikim të drejtpërdrejtë në atë se sa mirë sistemi juaj imunitar i përgjigjet kërcënimeve nga jashtë. Ja disa që duhet të provoni: Frutat Frutat vijnë …

Më shumë

Roli i vitaminës B12 në organizëm, ushqimet ku gjendet

Vitamina B12 luan një rol shumë kompleks në organizëm. Përveç rolit të saj për energjinë, kjo vitaminë është e dobishme për shumë prej funksioneve nervore. Në këtë artikull do të mësoni më shumë për arsyet se përse kjo vitaminë është e pazëvendësueshme për shëndetin e trurit. Roli Primar i Vitaminës …

Më shumë