Thënie

Kastriot Berishaj: Asimilimi, shkombëtarizimi dhe tjetërsimi është proces shkallë shkallë, ku pas disa shkallëve të mundimshme, fillon degradimi e rënia është me shpejtësi të jashtëzakonshme, pra shkallët janë tatëpjetë.

“Asimilimi, shkombëtarizimi dhe tjetërsimi është proces shkallë shkallë, ku pas disa shkallëve të mundimshme, fillon degradimi e rënia është me shpejtësi të jashtëzakonshme, pra shkallët janë tatëpjetë.” – Kastriot Berishaj

Më shumë

Kastriot Berishaj: Varrezat e Çanakalasë janë përkujtim i çmendurisë dhe keqorientimit të potencialit kombëtar të shqiptarëve. Mercenarizmi në shërbim të sëmurit aziatik, si pasojë e ndalimit të shkollës shqipe nga Perandoria antinjerëzore Osmane.

“Varrezat e Çanakalasë janë përkujtim i çmendurisë dhe keqorientimit të potencialit kombëtar të shqiptarëve. Mercenarizmi në shërbim të sëmurit aziatik, si pasojë e ndalimit të shkollës shqipe nga Perandoria antinjerëzore Osmane.” – Kastriot Berishaj

Më shumë

Vetëm bashkimi mund të mbajë gjallë një popull

“T’i pushoni të gjitha grindjet dhe mosmarrëveshjet midis jush. Vetëm bashkimi mund të mbajë gjallë një popull; vetëm me bashkim një popull mund të kryejë veprime që kanë vlerë të përhershme. Këtë mund ta arrini vetëm me një front kombëtar të përbashkët, vetëm me një front të vetëm, në të …

Më shumë