Opinion

Tradhëtarët i kemi këtu, brenda në Shqipëri…!

Teksa e gjithë bota mburret me historinë e saj, ne shpesh dukemi të kompleksuar për të kujtuar e shpluhurosur gjurmët që vijnë nga shekujt.  Aq i dukshëm është ky fakt sa mjafton një udhëtim i thjeshtë në masën dërrmuese të qyteteve tona, për ta kuptuar. Në Fier, bash në pjesën …

Më shumë

Gjuha shqipe duhet të mbrohet me ligj

Shkruan: Begzad Baliu, profesor në Fakultetin e Edukimit, UP Gjuha shqipe është gjuhë historike, ndërsa populli shqiptar është popull historik dhe e drejta e tij për hapësirë gjeografike europiane, identitet kombëtar dhe të barabartë me vendet fqinje e me popuj të mëdhenj të Europës, i detyrohet para se gjithash gjuhës …

Më shumë

Ngjela i kthehet Metës: Kërkove të shkatërroje Shqipërinë për të shpëtuar paratë dhe pronat e përfituara me korrupsion

Nga Spartak Ngjela Gjithçka i mbyll. Shqipëria shpëtoi nga një agresion banditesk antikombëtar, i cili kërkonte të shkatërrote Shqipërinë për të shpëtuar paratë dhe pronat e përfituara me korrupsion të lartë shtetëror. Gjithçka erdhi si ndihmë falë politikës së lartë amerikane. Unë isha i sigurt për këtë. K.ërcënimi i saj …

Më shumë

Monopolizmi ekonomik – armik i madh i zhvillimit te Kosoves

Nga Muhamet Kelmendi Vendi yne ndodhet para nje gjendjeje shume te rende dhe delikate te zhvillimit dhe te perparimit. Kosova po perballet me nje politike tipike monopolistike, me elemente shume kriminale dhe shume te demshme ne drejtim te zhvillimit ekonomik.. Gradualisht dhe ne bashkepunim midis mafiozeve ekonomik dhe te politikes …

Më shumë