Opinion

UÇK-në mund të gjykon vetëm kombi shqiptar

Muhamet Kelmendi Refuzimi i ndertimit te dhomave ne kuader te Gjykates Speciale nga Kuvendi i Kosoves, jo vetem qe ishte nje pergjigje per qeverine, por ishte nje fitore e madhe per kombin shqiqtar, i cili e krijoje dhe e ndertoje UCK jashte cdo ndihme nga jashte. UCK nuk u krijua …

Më shumë

Kriza identitare turke e greke

Nga Gani Mehmetaj Turqia e Greqia ende kanë probleme identitare. Greqia me gjysmën e popullatës jogreke është përpjekur që këtë shpërpjesëtim ta plotësojë me nacionalizëm shtetëror grek dhe me ortodoksizmin mesjetarë që e shpallen fe zyrtare. Kisha ishte shteti dhe shteti ishte kisha. Je ortodoks, je grek, e kanë trumbetuar elitat …

Më shumë

Importojmë pensionistë të huaj dhe eksportojmë të rinj brilantë dhe intelektualë…

Klodian Muço “Importojmë pensionistë të huaj dhe eksportojmë të rinj brilantë dhe intelektualë”. Të bën të ndihesh keq ta thuash, por shkatërrimi i Shqipërisë po bazohet mbi këtë shkëmbim. Shkëmbim, i cili është provokuar nga paaftësia jonë për të vlerësuar meritat. Përgjatë tranzicionit ekonomik Shqiptar, administrata shqiptare po mbushet gjithmonë …

Më shumë

ASIMILIMI PO VAZHDON JASHTË E BRENDA SHQIPËRISË

Përpos pesë qind mijë shqiptarëve në Greqi, pesë qind mijë në Itali, pesë qind mijë në Zvicër e Gjermani , pesë qind mijë të shpërndarë në shtetet tjera nëpër Evropë, pa i llogaritur pesë milion në Turqi, e një milion në Sicili e Kalabri, asimilimi po vazhdon edhe Brenda trojeve …

Më shumë

Edhe një citat nga Ibrahim Rugova: Bashkimi me Shqipërinë, këtë më duhet ta pranoj, është caku ynë i natyrshëm

A kërkonte Ibrahim Rugova bashkim të Luginës së Preshevës me Kosovën? A angazhohej ai për referendum për bashkim me Shqipërinë? Dhe shumë pyetje e përgjigje të tjera mbi betejën katastrofale kosovare me citate të Ibrahim Rugovës. Nga Enver Robelli Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) e ka zgjedhur Hashim Thaçin president. …

Më shumë