Opinion

Tradhtarët nuk e duan bustin e Adem Jasharit në Prishtinë

Kastriot Berishaj Kryeqyteti i Republikës së Kosovës, Prishtina ende nuk e ka vendosur shtatoren e Komandantit Legjendar, Adem Jashari edhe pse kjo çështje është kërkuar qysh moti, madje qysh në kohën, kur me Prishtinën udhëhiqej nga Ismet Beqiri. Pushtetit lokal të Prishtinës duhet ti vijë turp, pasi me premtime boshe …

Më shumë

FIGURA EMBLEMATIKE E UKSHIN HOTIT PËR ZGJIDHJEN E ÇËSHTJES SHQIPTARE

Afërdita DERVISHI, PhD(c) Hulumtuese shkencore (Kumtesë e lexuar në tryezën shkencore “Mendimi politik shkencor i profesorit Ukshin Hoti për zgjidhjen e çështjes kombëtare në kontekstin evropian!” Krushë e Madhe, 17.6.2018) Përkufizimi Në viset shqiptare që kishin mbetur nën ish Jugosllavinë, pas Konferencës së Londrës që copëtoi tokat shqiptare, ishin shumë …

Më shumë

Kastriot Berishaj: Shqipëria do të bashkohet vetëm atëherë kur të arrestohen këta faqezinjë dhe këlyshët e tyre në vilajetet e tjera shqiptare

Nga Kastriot Berishaj Kryetar i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar Jetësimi i aspiratës shekullore të shqiptarëve, bashkim fizik i trojeve shqiptare sipas aktit juridik të 28 Nëntorit të vitit 1912 të shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë, me kufijt e saj natyror është një proces i pashmangshëm, por aktualisht për fat të …

Më shumë