Home / Aktuale / Ilir Demalia: Jetoj prej 30 vjetësh në Amerikë dhe s’kam dëgjuar asnjë të thotë se është intelektual

Ilir Demalia: Jetoj prej 30 vjetësh në Amerikë dhe s’kam dëgjuar asnjë të thotë se është intelektual

Nga Ilir Demalia

Vulgaritet intelektual

Jetoj prej 30 vjetësh në Amerikë, ndjek debate politike, kulturore, shkencore, letrare, artistike, sportive, kurrë nuk kam dëgjuar një njeri të thotë, -Unë jam intelektual!
-Unë flas si intelektual
-Ne jemi intelektual!
-Ne flasim si intelektual!

Mbrëmë në emisionin Opinion të Fevziut, Tarifa i larguar nga ambasador nga Washington për korrupsion me fondet e Ambasadës, Baton Haxhiu i Haxhi Ramë Qamilit, Ceka e Kapexhiu, njëfarë Iva e Rezarta në çdo 10 fjalë përdornin fjalën, -Ne kemi ardhur si intelektual!
-Ne jemi intelektual!
-Une jam intelektual!

Dhe kjo ndodh rëndomë në çdo emision dhe është inflacionim i paaftësisë që tregohet në politikë, në kulturë, në shkencë, në sport, në sistemin shkollor në ekonomi, në . . . si vrima fundit e kavallit . . .
Edukimi nuk eshtë për të riformuluar fakte, por për të arritur të mendosh se si mund të krijosh dhe mendosh mbi fakte duke mos ju nënshtruar për të përseritur ato.

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Në Kanadë festohet 20 vjetori i ardhjes së refugjatëve shqiptarë nga Kosova

Forcat ushtarake të Kanadasë kishin marrë më shumë se 5 mijë shqiptarë nga Kosova gjatë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *