Arbëreshët nuk e kanë harruar origjinën!

Arbëreshët e Italisë, edhe pse ka më shumë se 500 vite, që janë larguar nga Shqipëria nuk e kanë harruar origjinën e tyre.

Ato kurdoherë janë krenarë që janë shqiptarë dhe e demonstrojnë diçka të tillë me forma të ndryshme.

Në fshatrat e banuara nga arbëreshët në jug të Italisë ka patur valle, kërcime dhe ceremoni tipike tradicionale shqiptare.

Madje arbëreshët kanë kujtuar përmes traditës edhe kohën e Skëndërbeut, kur ata edhe u shpërngulën drejt Italisë.

Shiko poashtu

Fondacioni “Kastriot Berissa”, ndihmon ish-ushtarët e UÇK-së Fadil & Mevlide Emerllahun nga Ferizaj dhe familjen Luka nga Durrësi

Se ana humane e mërgatës sonë asnjëherë nuk ka munguar, tregon edhe shembulli i përkushtimit …