Hasan Prishtina: Kush qëllon një plumb vetëm për kënaqësi, do të varet: ruajini për TURQIT. Ky është urdhër

“Times” e 19 gushtit të vitit 1912, raporton se kryengritësit shqiptarë, me 12.000 burra kishin çliruar Shkupin të enjten e kaluar, kishin marshuar në Selanik.

Nga Shkupi, grupe kryengritësish marshuan drejt Tetovës, Kumanovës e Preshevës dhe i çliruan edhe këto qytete, duke liruar gjithashtu të burgosurit.

Një grup kryengritësish u drejtua për në Velesh. Udhëheqësit kryesorë të kryengritjes, të cilët hynë në Shkup ishin: Hasan Prishtina, Bajram Curri, Isa Boletini, Zefi i Vogël dhe Bajram Daklani.

Hasan Prishtina, kishte deklaruar: “Kush qëllon një plumb vetëm për kënaqësi, do të varet: ruajini për TURQIT. Ky është urdhër!”.

Shiko poashtu

Dëshmori i kombit, hoxhë Halim (Ramadan) Bajraktari

Familja Bajraktari e Drenasit shquhet për traditë të vazhdueshme të rezistencës dhe atdhedashurisë. Është i …