‘Hora degli Albanesi’, jeta e pasardhësve të Skënderbeut në Palermo

Piana degli Albanesi ose ndryshe Hora e Arbëreshëve është një bashkësi me 6,212 banorë në qytetin metropolit të Palermos, Sicili.

Korniza e saj natyrore përbëhet nga një liqen, male dhe lagjet tipike rurale.

Piana degli Albanesi është e rrethuar nga katër male (Pizzuta, Kumeta, Maganoce, Xeravulli), vende natyrore (Neviere, Shpella Garrone, Honi) dhe Rezerva Natyrore Serre della Pizzuta. Ka një numër aktivitetesh rekreative në dispozicion në zonë, të tilla si hiking, çiklizmit, hipur në kalë, Janjić, dhe paragliding.

Në 1482-85, pas disa sulmeve nga osmanët, shqiptarët e krishterë u detyruan të kalonin në bregdetin e Adriatikut ku punësonin anije nga Republika e Venecias, u arratisën me vela dhe arritën të arrinin në ishullin e Sicilisë. në kampe të përkohshme diku pranë Palermos deri në vitin 1486 ose 1487, kur atyre iu dha një tokë e njohur fillimisht si “Plazhi i Kryepeshkopit”, në brendësi të zonave të Sicilisë në malet mbi qytetin e Palermos.

Shiko poashtu

Arbëreshët dhe ruajtja shekullore e traditës

Zonja Anna Maria Ragno e shkruan se në të gjithë komunitetin arbëresh ,kostumet e traditës …