Poezia që përshkruan vdekjen dhe dhimbjen e shqiptarëve

Ibrahim Rugova përveç politikës pas vetes la gjurmë edhe me penë.

Kjo është poezia e cila të kujton dhe rikujton plagën e pashëruar të shqiptarëve:

Kur dëgjoj që vdes në botë, 
një njeri i vendit tim, 
jam në zemer i pikëlluar, 
se vdes një copë e shpirtit tim.

Shiko poashtu

Poezia e Paolo Giovio-s për Gjergj Kastriotin, vjen edhe në gjuhën shqipe

Nga Aurenc Bebja Francesco Tajani, në veprën e tij “Le Istorie Albanesi”, botuar në Salerno …