Serbia, shteti agresor, i preu marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë të nesërmen e 24 marsit 1999, Shqipëria nuk i preu ato me Serbinë?!

Nuk di si do ta shpjegojnë historianët tanë në tekstet e tyre faktin e dhimbshëm që në kohën e agresionit të përgjakshëm serb në Kosovë në vitet 1998-1999, të spastrimit etnik të Kosovës, të vrasjes së mbi 15 mijë shqiptarëve dhe përdhunimit të mijra grave dhe motrave shqiptare, të rrëmbimit e zhdukjes në varret masive serbe të mijra shqiptarëve, si dhe të dëbimit me dhunë të një milion shqiptarëve nga shtëpiat, nga tokat e tyre dhe nga Kosova, qeveria e Shqipërisë as ndërmori sanksione kundër Serbisë dhe as i preu marrëdhëniet diplomatike me Serbinë.

Ironia historike është se qe Serbia, shteti agresor, e cila preu marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë të nesërmen e 24 marsit 1999.

***Autori është veteran i diplomacisë shqiptare. Jeton në Tiranë .

Shiko poashtu

ETIMOLOGJI: Domethënia e Ylberit

Nga Kastriot BERISHAJ Jeni duke i nderuar dhe përmbushur premtimet e bëra për bashkimin e …