Kastriot Berissa: “Vetëm pas rikthimit në identitet, kombi Arbëror i Gjergj Kastriotit dhe Adem Jasharit mund të mendoj për hapin e ligjshëm të çlirimit përfundimtar të trojeve dhe bashkimin e territorit juridik të Shqipërisë së 28 Nëntorit 1912.”

“Përmes asimilimit dhe shkombëtarizimit i kemi humbur 10 Shqipëri, prandaj që ta ruajmë kompaktësinë territoriale të Shqipërisë juridike dhe për të rikthyer Shqipërinë historike, atëherë parësore është ruajtja e identitetit kombëtar, rikthimi në origjinën Arbërorë dhe largimi i ndikimit kulturor të importuar nga vende e kultura të huaja. Vetëm atëherë kombi Arbëror i Gjergj Kastriotit dhe Adem Jasharit mund të mendoj për hapin e ligjshëm të çlirimit përfundimtar të trojeve dhe bashkimin e territorit juridik të Shqipërisë së 28 Nëntorit 1912.” – Kastriot Berissa

Shiko poashtu

Gjergj KASTRIOTI: “Pika kulmore e një lufte është çorientuese, duhet ndjerë pasiguria (rreziku). Atëherë kujdesi dhe guximi do të ju shërbejnë më mirë se sa pasuria.”

“Pika kulmore e një lufte është çorientuese, duhet ndjerë pasiguria (rreziku). Atëherë kujdesi dhe guximi …