Home / Histori / Veprimi i Fishtës, kur disa katolikë deshën me djegë xhaminë e Lezhës

Veprimi i Fishtës, kur disa katolikë deshën me djegë xhaminë e Lezhës

Nga Kreshnik Osmani

Kur disa katolikë deshën me djeg xhaminë e Lezhës, këtë e merr vesh At Gjergj Fishta dhe me t’u errësu, shkon tek xhamia.
Kur ata shkun për t’a djeg, At Fishta u flet në emër, dhe ata të çuditur i thonë: “Si mor At ti, edhe prift edhe hoxhë?”
At Fishta ju përgjigjet thjesht:“ Jo, unë jam prift, por meqë Hoxha kishte ca punë në Shkodër me tha mu me e rujt’ se edhe kjo është shpia e Zotit për shqiptaret”!!!

“Edhe un frati tham t’vërtetën
me myslimanët e baj fli veten
varem n’krab e lidhem n’vargoj
E Shqipnin’ une nuk e lshoj”

|Lahuta e Malsisë|

Perjetësisht vëllezër, në gjak dhe në Atdhe. Çdokush që e cënon këtë lloj Shqipnie ka për të paguar shtrenjtë!

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Shiko poashtu

Pilis, “P’lisi” – Etimologji – Magjike gjuha shqipe!

Shkruan: Aleksander HASANAS Dihet e njihet nga të gjithë se kjo lloje Kësule prodhohet krejtësisht …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *