Adem Dahri, koloneli i UÇK-së nga Çamëria

“Guximi dhe trimëria, pjekuria dhe maturia e tij e bënë njeriun më të besueshëm dhe më të dashur. Luftëtarët e shikonin atë jo vetëm si bashkëluftëtar apo udhëheqës, por si shok, si vëlla dhe si prind”.

Adem Dahri ishte nga krahina etnike e Shqipërisë së Jugut, Çamëria që është pushtuar prej Greqisë që në 1876 dhe u aneksua prej saj pas Konferencës së Londrës në 1913.

Burimi: Denion Ndrenika

Shiko poashtu

Lufta e himarjotëve kundër sulltanit

Në vitin 1537, sultan Sulejmani Ligjvënësi(Kanuniu) u përgatit të realizonte ëndrrën e vjetër të lënë …

Leave a Reply