Truprojet e Mbretit Izraelit David, ishin Ilirë

Përderisa gjejmë mes truprojave të Davidit, – që i bie të jetë pas vitit 1000 p.e.s., – Kerethitët dhe Pelethitët (kretanët dhe filistinët), na vendoset gjithashtu një kufi më i hershëm për periudhën në të cilën racat ballkanike-ilire [shënim i përk.: filistinët] arritën në Kretë e mandej lëvizën më tutje, duke marrë me vete elemente nga popullsia vendase.

___________
Titulli: Bulletin of the John Rylands Library, Volume 51
Autori: Ernst Grumach
Redaktor: John Rylands Library
Botues: Manchester University Press, 1969
Foto: Jonatani dhe Davidi.
Jonathan and David planning their arrow signal. (Samuel 20:18-23 ). Illustration by Philip R Morris (1836-1902).

/ShkurtEShqip.net

Shiko poashtu

Varrezat ilire me simbole mitike

Një vizitë e gjerë nëpër trojet shqiptare , do të më bëj mirë , por …