Shuhet partia e Milaim Zekës

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve(KQZ) ka marrë sot vendim për të ç’regjistruar 4 parti politike, të cilat nuk e kanë dorëzuar formularin për vazhdimin e regjistrimit të partisë politike. Në mesin e këtyre partive është edhe ajo e ish-deputetit të Nismës Socialdemokrate, Milaim Zekës, i cili pas largimit nga kjo parti, …

Më shumë

Malësia e mban gjallë këngën folklorike burimore me breza

Intervist më këngëtarin nga Malësia z. Jasmin Nikaj i cili tërë karieren e tij që nga fëmijërija ja kushtoi këngës së bukur popullore dhe mbijeton falë zërit të tij kumbues e të pastër. Z. Nikaj përshkruani veten tuaj më pakë fjalë? Z. Nikaj: Jam këngëtar nga Malësia dhe e kultivoi …

Më shumë

Nafta e shpëtoi Shqipërinë nga Traktati i fshehtë i Londrës

Shpallja e pavarësisë së Shqipërisë nga Ismail Qemali ishte shumë e rëndësishme për krijimin e një shteti shqiptar. Ky akt, në kushtet kur si rezultat i Luftërave Ballkanike, gati i gjithë territori ishte i pushtuar nga ushtritë e fqinjëve veriorë dhe jugorë, nuk mund të realizohej pa mbështetjen e drejtpërdrejtë …

Më shumë

Kur shqiptarët vrisnin konsujt rusë!

Janë mbresëlënëse gazetat tona që janë botuar para një shekulli e më herët. Niveli profesional i gazetarisë është i lartë, kurse ai intelektual është i thellë. Për shkak të kohës, i tillë është edhe niveli i atdhedashurisë. Këto dy fotografi janë të faqes 3 dhe 4 të gazetës ’Drita’, të …

Më shumë

Hasan Prishtina dhe zgjerimi i kryengritjes nga Kosova deri në Shkup

Nënkonsull britanik në Shkup, Walter Peckham, me 9 korrik 1912 njoftonte Foreign Office-in për zhvillimet e kryengritjes së shqiptarëve kundër Perandorisë Otomane. Derisa Kosova vlonte nga luftimet, situata në pjesën shqiptare të Maqedonisë së sotme ende ishte e qetë por ishte e qartë se kryengritësit së shpejti do të përparonin …

Më shumë