TRADITAT SHQIPTARE DHE RITET PELLAZGO-ILIRE

Në Vendet tona malore me të njëjtin solemnitet si në kohët e lashta, e cila ekziston akoma edhe sot, është shembulli i (betimit mbi gur). Ka Shqiptarë që akoma sot betohen duke thënë (Pasha Perëndinë),Shqipëria me zakonet e saja dhe me Gjuhën më të vjetër në Evropë, çuditërisht ka qenë …

Më shumë

Adem Dahri, koloneli i UÇK-së nga Çamëria

“Guximi dhe trimëria, pjekuria dhe maturia e tij e bënë njeriun më të besueshëm dhe më të dashur. Luftëtarët e shikonin atë jo vetëm si bashkëluftëtar apo udhëheqës, por si shok, si vëlla dhe si prind”. Adem Dahri ishte nga krahina etnike e Shqipërisë së Jugut, Çamëria që është pushtuar …

Më shumë

Telemundo: Vizitoni Shqipërinë, xhevahir në Ballkan!

Spanjollët anembanë botës duhet të vizitojnë Shqipërinë, xhevahirin e Ballkanit”. Kjo ishte thirrja e një prej mediave më të njohura madrilene, “Telemundo”, përmes një artikulli të fundit. Sipas gazetarëve spanjollë, të njohësh Shqipërinë të nevojitet një udhëtim përmes historisë dhe bukurisë të jashtëzakonshme të natyrës. “Dëshirojmë ta njohim këtë tregim …

Më shumë