Ani kush, pra, me i pri kombit: ju, do pyka, bij prej llomit, qi “shqiptarë” vedit i thoni, jo pse ju Shqipninë e doni. – Lexoni poezinë e pavdekshme, “Gomari i Babatasit”

Ju rrugaça e sallahanavagabonda, shakllabana,rriqna t’ndyet, mikrobe të kqijqi të mjerës ksaj Shqypnithellë hi i keni në mushknipa dhimbë gjakun tuj ia pi,por der kur, bre batakçi! Bre coftina, kalbë mbi dhèder kur ju, t’u tallë për ne,do t’na qelbni fis e atdhè? Ah! Bre ju… nuk dij shka u …

Më shumë

117 vjet nga vrasja e atdhetarit Haxhi Zeka

Një prej figurave të Lëvizjes Kombëtare Shqiptare gjatë shekullit XIX, ishte Haxhi Zekë Byberi. Një luftëtar dhe atdhetar i pranuar nga të gjithë patriotet e kohës, por që përkrahej nga popullata shqiptare, emri i të cilit u bë i njohur sidomos kur formoj Lidhjen “Besa-Besë” të Pejës, i mbajtur në …

Më shumë

Fjalimi i Hasan Prishtinës në varrimin e Luigj Gurakuqit

Lexojeni të plotë fjalimin e Hasan Prishtinës: Një atdhetar, idealisti i shquar shqiptar Luigj Gurakuqi ra dëshmor prej dorës së një tradhtari, një krimineli, që është i shtyrë prej shumë tradhtarëve për të kryer një krim kaq të shëmtuar e të dhimbshëm. Kjo tragjedi helmoi gjithë zemrat e shqiptarëve nacionalistë …

Më shumë