Si vdiq Skënderbeu?

Nga se vdiq Skënderbeu?! A vdiq nga ethet e malaries? Deri tani historiografia jonë kësaj pyetjeje nuk i është “përgjigjur” saktë. Vdekja e Heroit është trajtuar në mënyrë “tangenciale”, pa u specifikuar saktë dhe në mënyrë të hollësishme. Në tekstet zyrtare nuk jepet shkaku i vdekjes. Ndërkohë që autorë të …

Më shumë

Kisha Greke dhe Turqia kundër gjuhës shqipe: “Kush boton libra në gjuhën shqipe dënohet më 15 vite burg”

Kisha Greka dhe Turqia gjithmon kanë bashkëpunuar njëra me tjetrën për ta zhdukur gjuhën shqipe Në një artikull të botuar në vitin 1910 në revistën “National Geographic” kishte shkruar për gjuhën e “ndaluar”, shkruan fmimages.net Kisha Banale greke kishte dhënë urdhër: “Kisha Ortodokse, dhe një peshkopi saj grek dikur kishte …

Më shumë

TRADITAT SHQIPTARE DHE RITET PELLAZGO-ILIRE

Në Vendet tona malore me të njëjtin solemnitet si në kohët e lashta, e cila ekziston akoma edhe sot, është shembulli i (betimit mbi gur). Ka Shqiptarë që akoma sot betohen duke thënë (Pasha Perëndinë),Shqipëria me zakonet e saja dhe me Gjuhën më të vjetër në Evropë, çuditërisht ka qenë …

Më shumë

Adem Dahri, koloneli i UÇK-së nga Çamëria

“Guximi dhe trimëria, pjekuria dhe maturia e tij e bënë njeriun më të besueshëm dhe më të dashur. Luftëtarët e shikonin atë jo vetëm si bashkëluftëtar apo udhëheqës, por si shok, si vëlla dhe si prind”. Adem Dahri ishte nga krahina etnike e Shqipërisë së Jugut, Çamëria që është pushtuar …

Më shumë