Kjo është situata e deritanishme në votimet në Shqipëri

Në Shqipëri mbahen zgjedhjet vendore të cilat janë bojkotuar nga Opozita. Qendrat e votimit janë hapur zyrtarisht në orën 07:00. Mediat shqiptare informojnë se gjëndja paraqitet e qetë. Për herë të parë në 31 bashki ka vetëm një kandidat për kryetar bashkie, ai i maxhorancës. Ndërkombëtarët kanë bërë thirrje për …

Më shumë

Trashigimia Kulturore në Graboc-Malet e Çiçavicë, Guri i Plakës

Guri i Plakës është një legjendë,tregim nga goja e popullit që kanë lënë gjurmë në  jetën e një shoqërie njerëzor. Guri i Plakës i ka në periferi këto fshatra; Gradicë në pjesën lindore, Grabofcin e Epërm në Pjesën Perëndimore, Shipitullë si pjesë perëndimore e Kastriotit kurse Qikatova dhe Vasileva e …

Më shumë

Historiani Jahja Drançolli jep versionin e tij pse shqiptarët u luftuan ndërsa serbët fituan të drejta nga osmanët

Historiani Jahja Drançolli, në emisionin “Personale” me Krenare Vokshi-Shala në RTV Dukagjini,  ka thënë se serbet fituan të drejta nga osmanët sepse ata nuk rezistuan ndërsa shqiptarët u luftuan sepse nuk pranuan nënshtrimin nga osmanët. “Shqiptarët sikur dihet, luftuan. Vazhdimisht luftuan. Pjesa më e madhe e shqiptarëve i takonin Kishës …

Më shumë

Qindra emra shqiptarë dhe ilirë për fëmijën tuaj

Shtatzënia është një proces i magjishëm nëpër të cilin kalon thuajse çdo grua. Normalisht se nëntë muajt e shtatzënisë janë të veçantë, por edhe të mbushur me sfida të ndryshme. Megjithatë, edhe pas lindjes sfidat e nënës nuk përfundojnë. Në mesin e sfidave të paslindjes është edhe vënia e emrit …

Më shumë