Tag Archives: Faik Konica

Amaneti i Faik Konicës

Kishte jetuar vetëm për Shqipërinë, i ishte kushtuar asaj dhe nuk kërkonte gjë tjetër veç të prehej në dheun e saj. “Nuk do të më tresë dheu nëse ti Imzot Noli, ti Lamja i vogël dhe të gjithë ata që e quajnë vehten shqiptarë, nuk do të çojnë kufomën time …

Më shumë

“Në mos gjefsh të holla që ta mbash gazetën, do të thonë se s’je i zoti; në gjefsh të holla je intrigant a i shitur. Në folsh për plot çlirimin e Shqipërisë, do të thotë je djall e kërkon gjëra që duheshin gatitur në qind vjet më parë;” – Këshilla gazetarit nga Faik Konica

Më 15 shtator 1901, Faik Konica botoi në të përkohshmen “Albania” këshillat pasonjëse për një djalë që kish ndërmend të botonte një gazetë shqip në Misir, shkruan MekuliPress.com “I dashur mik, në e bëfsh gazetën me fleta të mëdha; shqiptarët do të thonë që s’fshihet dot lehtë; në e bëfsh …

Më shumë

6 fakte interesante rreth Faik Konicës

Faik Konica është një nga personalitetet më në zë të kulturës dhe letërsisë shqiptare. Prozator dhe poet, publicist dhe estetist, kritik letrar dhe përkthyes, ai me veprën e tij të shumanshme pasuroi dhe ngriti në lartësi të reja fjalën shqipe dhe mendimin letrar shqiptar. Kastriotët.AL ka përzgjedhur disa fakte interesante rreth …

Më shumë