Tag Archives: Gjergj Kastrioti

Nga Nol Sedefi: Ja kush është Kastriot Berissa, kryetar i Lëvizjes Kombëtare “KASTRIOTËT E SHQIPËRISË” dhe Komandant Suprem i Gardës Kombëtare “KASTRIOTËT E SHQIPËRISË”

Më 19.02.1984 lindi Tahir Veliu kurse më 19.11.2017 vdiq Tahiri vetëm 6 ditë pas largimit nga Atdheu, e rilindi KASTRIOT BERISSA. Gjatë 6 vdekjeve klinike i shfaqet HYJNORI Arbëror 🔯 Gjergj KASTRIOTI dhe e ruan sikurse t’birin për 9 ditë. Edhe pse pëson 9 sulme të ndryshme; gjakderdhje në kokë, …

Më shumë

Gjergj Arianiti dhe Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Prof. Bardhosh Gaçe Kryeheroi i shqiptarëve, Gjergj Kastrioti (Skënderbeu) kohë pas kohe dhe hulumtim pas hulumtimi vazhdon të zbulohet si një figurë e përmasave të mëdha shqiptare- evropiane, jo vetëm në çështjet ushtarake, të karakterit dhe të njeriu me personalitet të lartë, por të një strategu, i cili njihte mjaft …

Më shumë

TESTAMENTI I GJERGJ KASTRIOTIT – ME VLERË EDHE NË DITËT TONA

Preng Cub Lleshi Një vit më parë, në gazetën “Ballkan”, dërguar nga Aurenc Bebja, u botua testamenti i Gjergj Kastriotit, i cili u dha përpara princave, gjeneralëve, drejtuesve kryesorë të krahinave të vendit dhe ambasadorëve të huaj, që ishin të pranishëm në Shqipëri në ato momente, kur Heroi ynë Kombëtar …

Më shumë