Tag Archives: Malësi

Në Përkujtim të Martirëve të Flamurit, 1911

Në fjalorët enciklopedikë të popujve për stinën e bukur të pranverës, gjenden me shumicë tog-fjalët “magjike”: Pranvera e Lirisë, Pranvera e Ringjalljes, Pranvera e Shpresës, Pranvera e Dashnise, Pranvera e Luleve dhe Bukurisë etj. Ndërsa në fjalorin tonë kombëtar ekziston prej kohësh i “strukun” tog-fjalëshi domethânës Pranvera e Flamurit. E …

Më shumë

Pa rikthim në identitet kombëtar dhe largimin e kulturave të huaja, nuk ka bashkim kombëtar!

Nga Kastriot Berishaj Objektet e kultit të feve të huaja janë shëndrruar në baza të organizatave terroriste të shteteve armiqësore, të cilat synim kryesor kanë, që përmes fesë dhe investimeve të tyre të mrapashta të tjetërsojnë shqiptarët në shkijë (kupto: serb, me origjinë shqiptare), osmanlinjë dhe përzirje të tjera artificiale …

Më shumë